Världens 10 mest öppna och miljövänliga länder

Ska man flytta till utlandet och vill flytta till något av de mest liberala, progressiva och miljövänligaste länderna så har en sajt vid namn Movehub sammanställt en lista med topp 10 bästa länderna på dessa punkter –Där vårt hemland Sverige faktiskt är ett högt rankat land. Att stanna kvar i Skandinavien över lag är ett hett tips nr vi tittar på synpunkter som dessa. Vi i norden är generellt sett bra på frågor som jämställdhet och miljö.

 

 1. Island

  Här har vi 85 procent med förnybara energikällor och det minsta lönegapet mellan könen i världen vilket är två riktigt starka egenskaper för ett så pass litet land.

 2. Finland

  Här är man bäst i världen på hälsa och säkerhet.

 3. Sverige

  Sverige ligger på fjärdeplats när det kommer till att vara bäst på jämställdhet i världen, en bra siffra även om vårt land kan bli ännu bättre på denna front.

 4. Norge

  Grannlandet är starka när det kommer till utbildning, hälsa samt tryckfrihet.

 1. Nya Zealand

  Ett land med en fantastisk natur som dessutom är ordentligt beskyddat.

 2. Slovenien

  Ett europeiskt land med ca två miljoner invånare. Här är man bra på tryckfrihet och hållbarhet, dock är man inte lika bra på jämställdhet som vi är uppe i norr.

 3. Schweiz

  Detta land fick visserligen rösträtt för kvinnor väldigt sent, 1971 närmare bestämt. Däremot är man det femte landet när det kommer till att vara mest progressiv.

 4. Danmark

  Här är man högt rankad när det kommer tillutbildning samt liberala värderingar. Man är också enligt WEF ett konkurrenskraftigt land.

 5. Irland

  Den främsta orsaken till att Irland finns med här är för att man har en bra tillgång till hög utbildning.

 6. Storbritannien

  England hamnar på topp tio listan tack vare att man har starka personligheter rättigheter i landet samt en hög trygghetsgrad i landet.