Tips vid Backpacking

Vill man inte flytta utomlands för en tid, kan man istället backpacka. Själva upplevelsen av en helt ny kultur blir densamma som att flytta till ett permanent boende under en tid, förutom att du nu flyttar omkring och har chans till att se ännu fler spännande platser under en och samma tidsperiod. Att backpacka kan man göra under någon vecka, månader eller år. Det bestämmer man helt själv. Men innan man ger sig iväg finns det några värdefulla tips att ta med sig.

Gör en research

Även om backpacking till viss del handlar om just det oförutsedda kan det vara en god idé att kolla upp lite innan du åker, för om inte annat få mer inspiration till vad som kan vara intressant att besöka och göra.

Packa Smart

Förutom att ha koll på flygbolagets regler för bagage gäller det att tänka på att du faktiskt kommer att bära denna väska under en lång tid. Tänk på att kläder kan tvättas och toalettartiklar köpas, vilket sparar mycket utrymme. Skippa också kläder av bomull och jeans, sådant som tar lång tid att torka.

Förboka eller inte förboka

Åker du på en kortare tripp kan det vara smart och bekvämt att förboka boende eller aktiviteter, medan om du är ute på en längre resa är det i stort sett omöjligt att planera allt i förväg. Det går såklart bra att boka de första destinationerna, men sedan får ofta lusten styra över var som händer.
Tänk på ekonomin
Något att tänka på är att inte spendera sina pengar som man gör på en vanlig semesterresa, man märker snabbt att de försvinner fortare än vad man tänkt sig. Har du ett studentkort är det smart att använda detta, då de ofta ger rabatter eller gratis inträde till många turistmål, muséer mm. Kolla också upp vilka turistmål som är gratis, inträdet kan ibland vara fritt efter ett visst klockslag vilket kan vara värt att tänka på.

Sätt upp en struktur för maten

Det är dyrt att äta ute och maten urholkar också budgeten ganska snabbt. Satsa därför på ett bra mål mat om dagen och prova där i mellan gatukök, mat från stormarknader eller egna rätter du lagar på vandrarhemmet till exempel.