Olika sätt att bo utomlands

Att bo utomlands kan man göra på flera sätt än att exempelvis backpacka eller bosätta sig för ett nytt jobb. Det finns en mängd olika sätt beroende på var i livet du befinner dig, om du har gått klart skola, tagit examen eller jobbar. Du kanske bara behöver ta en paus från ditt nuvarande liv? Då är det perfekt att bosätta sig utanför Sveriges gränser för att få lite ny input.

Gå en språkkurs utomlands

Varför inte studera språket i ditt drömland på plats? Då lär du dig språket fortare automatiskt när du tvingas att prata med andra. London, Paris, New York, Barcelona eller Tokyo. Du bestämmer! De flesta språkkurser är väldigt anpassningsbara från innehåll till intensitet så du under din lediga tid kan utforska landet, ha kul med vänner eller upptäcka nya fritidsintressen.

Boosta karriären och praktisera utomlands

Att ha en praktikplats utomlands kan verkligen vara en stor fördel när man ska ut i arbetslivet eller bara allmänt vara ett spännande sätt att prova den karriär man är intresserad av. Denna erfarenhet är guld värd att presentera för framtida arbetsgivare, visa att du är öppen och oberoende. Detta ökar dessutom dina språkkunskaper och ger möjlighet till att bygga ett närverk av vänner och kollegor världen över.

Plugga en termin eller ta examen utomlands

Efter något år på universitetet kan det vara perfekt att krydda utbildningen med ett år utomlands. Ett bra sätt att krydda sitt CV men även skaffa nya vänner och erfarenheter. Vill du istället ha en längre studietid utomlands och han tänka dig att göra hela kandidatexamen utanför Sverige så finns även den möjligheten. Här får du verkligen värdefulla språkkunskaper då en magisterexamen brukar vara ett till två år.

Gör skillnad och volontärarbeta

Om du vill göra något gott och samtidigt se världen är det perfekt att testa på ett volontärarbete. Oavsett vad du har för intressen eller bakgrund så finns det mängder av organisationer som behöver stöd och arrangemang. Här jobbar du verkligen för ett gott syfte och du kommer att lära dig mycket om dig själv, lära känna en ny kultur och såklart förbättra språkkunskaperna.