Möbelförvaring när du ska flytta utomlands

Det finns många skäl att flytta utomlands, det kan handla om allt från ett nytt spännande jobb till studier eller hälsoskäl. Många växlar även med att bo halva tiden i Sverige och resten utomlands av olika anledningar. Att då ha möblerna stå hemma i lägenheten eller huset kan komplicera saker och ting. För det främsta så samlar det damm och annan smuts som lägger sig över tid, det kan bli svårare att hyra ut till tillfälliga hyresgäster eller ha kontroll över säkerheten medan man är borta. En fullt möblerad lägenhet som står tom är helt enkelt inte det optimala. Det kan även finnas andra skäl till att ni vill få undan möblerna medan ni är borta. Då är det bästa alternativet möbelförvaring.

Förvarning kortare eller längre perioder

Det finns en mängd företag som tillhandahåller möbelförvaringstjänster eller magasinering, både kortare och längre perioder. Många inkluderar försäkringsskydd och ett bra skydd täcker som bäst risker vid inbrott, skadedjursangrepp, vattenskador och brand. Detta är väldigt viktigt då möbler som hamnar i ett fuktigt klimat lätt kan börja mögla och skadedjur kan förstöra väldigt mycket medan de gör sina bon eller klättrar omkring vid angrepp. Det finns även många praktiska skyddsmaterial att tillgå för att skydda sina möbler och mattor. En mattpåse hjälper till att undvika att mattan drabbas utav mal, likaså skyddar madrasskydd bäddmadrassen mot ohyra och yttre skador och håller den fräsch för snar användning igen ifall behovet infinner sig. Bubbelplast är väldigt användbart för att undvika skador ifall möblerna skulle råka röra på sig, vid stötar eller vanlig nötning. Se även till att allting är staplat på ett säkert sätt och använd säkerhetslinor ifall behovet infinner sig så inga ras förekommer.

Möbler tar så klart även mer plats vid förvaring är vad kläder, prylar och dylikt gör. Därför kan det vara svårt att packa in sakerna själv, många företag erbjuder då att hjälpa till vid inflyttning till möbelförråd. Det gör att ni kan vara säkra på att allting packas in effektivt och varligt för att undvika skador på möblerna. En effektiv paketering av möblerna i förrådet minskar även riskerna för just fuktskador och skadedjursangrepp. Många gånger så går det att få in en hel trea med kök i ett enda förrådsutrymme vilket även gör att ni som kund sparar pengar på att slippa byta upp till större eller hyra flera utrymmen. Det bästa är att tala med firman som sköter förråden innan och komma överens om vad för storlek på utrymmet som ni troligen behöver.

Säker förvaring

Att hyra möbelförvaring är även säkrare än exempelvis self storage enheter, då firman som sköter utrymmena har noggrann kontroll över vilka som kommer och går under dygnets alla timmar. Fråga gärna om säkerheten på förhand, se över om de använder sig av kameraövervakning, larmkoder och om deras dörrar och grindar är godkända utav försäkringsbolaget som säkerhetsprodukter. Många företag anlitar även säkerhetsföretag så som Securitas, KeyCode och liknande. Om du är osäker på något så fråga! Många har även all säkerhetsinformation och svar på era eventuella frågor online, på sina hemsidor eller via e-mail och chatt. Många gånger går det även att jämföra depositionsavgifter gentemot konkurrenter på ett snabbt och enkelt vis.