I Monaco bor flest kändisar

Det är ingen nyhet att de flesta svenska kändisar flyr landet. Kanske är det för skatterna, det varma klimatet eller en glammigare vardag. Det är nog individuellt helt enkelt varför man har flyttat från Sverige för nya breddgrader. Men det land där det bor allra flest kändisar, det mest kändistätaste landet är faktiskt Monaco. Här bor många idrottsstjärnor, popartister, fotomodeller samt en hel del svenskar.

 

Monaco är faktiskt med sina 1,94 kvadratmeter världens näst minsta land ,där Vatikanstaten är minst, samt det mest folktäta landet. Många välbetalda svenska idrottsstjärnor bor här, bland annat Ingemar Stenmark, Kajsa Bergström, Christian Olsson, Pernilla Wiberg och Anja Persson. Monaco är över lag en extremt unik plats med hög livskvalité och andelen framgångsrika invånare är som sagt hög. Men bland alla lyxbilar och hus finns också ett rikt kulturliv.

Ställen att besöka i Monaco

Många av de rika samlas i Port de Fontevielle då de har råd att parkera sin båt i hamnen här vilket kostar tusentals dollar. En lyxig plats med byggnader och gator vid vattnet som för femtio år sedan bara var en sandbank. En plats man måste uppleva om man är i landet helt enkelt. Monaco Grand Prix är en årlig tävling i Monaco som lockar hit tusentals besökare varje år. I denna tävling får man se några av världens bästa formel 1 förare göra upp om segern.

Vill man besöka något lite lugnare kan man istället åka till Jardin Exotique som är en botanisk trädgård byggd på sidan av en klippa och här växer hundratals olika växter samt blommor vilket är en häftig naturupplevelse. För sol och bad har vi Monacos populäraste strand Larvotto Beach dit folk i alla åldrar besöker. Vissa delar av stranden är allmän medan andra tar inträde. En kort promenad från Monte Carlo finns stranden och här är ett tips att ta med sig badskor då sanden kan vara stenig.