Fördelar med att hyra förråd

Vi tog upp det i vår förra uppdatering med förvaring när man ska flytta utomlands men här är det lite mer ingående med fördelar osv. Det behöver inte gälla när man ska flytta till ett annat land, det är även mer generella tips 🙂

Fördelar?

Det finns många fördelar med att hyra förråd. Det första och tydligaste exemplet är att man kan spara plats hemma och samtidigt spara sina ägodelar på en säker plats. Man vet vart allting finns och kan lätt komma åt sina ägodelar utan att fylla hemmet från golv till tak i lådor och bråte. Oavsett om det är under längre eller kortare perioder så kan man vara i behov att få undan lite saker.

Förvaring av säsongsutrustning, kläder och leksaker gör att man alltid har plats hemma. Förråd är även mer lättåtkomliga än exempelvis magasin men samtidigt säkrare i mångas ögon än self storage.

Större verktyg, specialutrustning och liknande som inte används dagligen kan vara skönt att få undan tills dem behövs igen. Många förråd håller jämn temperatur och ett torrt klimat vilket gör att risken för frostskador och mögelbildning minskar avsevärt. Många firmor tillhandahåller även försäkringsskydd och ett bra säkerhet som täcker skador eller förluster vid inbrott, skadedjursangrepp, vattenskador och brand. Många förråd har idag kameraövervakning och larm, tillträde begränsas mellan olika tidpunkter över dagen och kvällen. För att komma in i de flesta seriösa uthyrningsfirmors lokaler så krävs det en kod för själva fastigheten samt en egen personlig kod eller nyckel för att nå just ert förråd.

Det finns många fler skäl till att man kan behöva ett förrådsutrymme. Som nyinflyttade i en ny bostad eller kontorslokal så behövs plats att avlasta möbler och andra ägodelar på medan man kommer i ordning. Många barnfamiljer hyr förråd för att få plats med urvuxna kläder, gamla barn möbler eller bortglömda leksaker som de vill spara till framtiden, men ändå inte riktigt har plats för i hemmet. Många som sysslar med säsongssporter brukar även vara i behov att packa undan sina skidor, golfklubbor och fotbollsutrustning när vädret slagit om och nya aktiviteter blir möjliga. Då kan det vara oerhört skönt med lättåtkomliga med säkra förråd eller flexibla hyresperioder med korta eller inga uppsägningstider. Företag har ofta en stor omsättning när det kommer till utrustning som behöver bytas ut, arkiveras eller tillfälligt ställas undan.

Vid större leveranser så behöver många företagare som själva inte har lagerlokaler även ha behov av att hyra ett förråd tillfälligt. Då är det allt som oftast utav yttersta vikt att det går snabbt och smidigt att få tag på ett utrymme då många företag får inte leveranser snabbt med korta utlevererings datum. Många firmor erbjuder flexibla hyresperioder med korta eller inga uppsägningstider, låga depositionsavgifter och lättillgängliga lastzoner för snabba leveranser och upphämtningar. Personliga koder eller nycklar till förråden gör det enkelt för anställda att komma åt vad de behöver när de behöver det.

Många praktiska skyddsmaterial går att tillgå för att skydda sina tillhörigheter. En mattpåse hjälper till att undvika att mattan drabbas utav mal och fukt, likaså skyddar madrasskydd bäddmadrassen mot ohyra och yttre skador och håller den fräsch för att användas snart igen vid behovet. Bubbelplast är väldigt användbart för att undvika skador vid stötar, flyttning eller vanlig nötning.