Flytta bohag eller magasinera

Att flytta från Sverige till ett annat land kräver en del förberedelser, inte bara med papper och dokument som ska fyllas i och tas med. Har man redan ett hem i Sverige kan det bli extra saker att ta i beaktning, ska man ta med alla sina saker eller magasinera dem?

Finns det ingen fast punkt att ta hänsyn till ett hus, lägenhet eller liknande är det friare. Har man ett helt hushåll ska man planera i god tid innan flytten. Det bästa här egentligen är om man kan överlåta sitt hem eller hyra ut det till någon annan under perioden man är borta, då ska man ha klart att man ska återvända efter en viss tid för att kunna planera in hyresperioden.

Ta med allt till det nya landet

Planering och prioritering är A och O, vill man plocka med sig sina saker utomlands är det bra att sortera upp vad som är viktigt och vad som inte är det. Det finns många företag som hjälper svenskar att flytta hela hem utomlands men som ni kanske förstår kostar det ganska mycket pengar.

Att själv ordna flytten genom att hyra en container, lasta själv och skicka iväg den är förmodligen det billigaste alternativet men vi rekommenderar att ni använder seriösa flyttfirmor som kan lösa allt. Då räknar de på alla kostnader, ordnar med dokument samt ser till att flyttlasset kommer fram.

Pris för en flytt med möbler och inredning är svårt att gissa här, då måste man veta storleken på bohaget men vi skulle uppskatta att det kostar från 5000 kr och uppåt.

Ska man flytta utomlands för gott är detta ett mycket bra alternativ för att man slipper köpa sina saker en gång till.

Magasinera hemmet

Har man som avsikt att komma tillbaka till Sverige är magasinering ett smart val. Då förvaras alla saker hos ett företag som erbjuder tjänster som magasinering, vanligtvis gör de flesta flyttfirmor det. Säljer man sin lägenhet och flyttar utomlands en kort tid så behöver det inte kosta så mycket, men planerar man att vara borta i flera år kan det vara bra att ta sig en tankeställare innan man bestämmer sig.

Priset för magasinering är lite lättare att räkna ut eftersom företagen som erbjuder tjänsterna förvarar allt i lådor, boxar som har en fast storlek. Ett exempel är magasinering hos Gefleborgs Flyttservice där man skriver ut priserna, plus att det finns en automatisk räknare.

1 box är på 8 kubik och ska rymma en normal 1 rum och kök. Boxen kostar sedan 599 kr per månad plus att det tillkommer lite småavgifter.

Tänk efter före innan du flyttar!

flytt