Ett impulsivt beslut blev helt rätt

Jag flyttade utomlands för ett år sedan. Jag reste den 10e januari 2018. Månaden innan hade jag sålt min lägenhet och fixat alla praktiska måsten. Resväskan stod packad och jag var så förväntansfull. Beslutet togs ganska impulsivt, från en dag till en annan.

Det var inget som höll mig kvar i Sverige. Jag har inga föräldrar och jag bröt upp med mitt ex år 2017. Jag trodde alltid att jag skulle veta vad jag ville göra med mitt liv när jag fyllt 25, men det var fortfarande lika svårt att komma fram till något.

Jag började studera till lärare, men kände snabbt att det inte var någonting för mig. Jag kände att Sverige inte var stort nog för världens möjligheter. Så jag började planera min flytt utomlands.

Jag började kika runt på lösningar gällande grejer som jag absolut inte ville slänga. Jag rensade bort allt utan personligt värde, men det fanns några grejer som jag ärvt av mina föräldrar som jag inte kunde skiljas från.

När jag reste iväg hade jag inte hittat ett permanent boende eller jobb, vilket betydde att jag inte kunde ta med mig allt i resväskan.

Min lägenhet låg i Gävle och jag började titta efter alternativ för förvaring. Jag hittade ett företag som jag kontaktade, vid namn Gefleborgs flyttservice. Jag blev vänligt bemött och fick en fantastisk service.

De erbjuder prisvärd magasinering för det som jag inte ville skiljas från. Boxen hade egentligen kunnat rymt hela min lägenhet på ett rum och kök. Men jag valde att spara några möbler och ett par flyttkartonger med minnen.

Tanken är att jag ska skicka hit mina grejer när jag köpt ett boende. Hittills har jag åkt runt i Asien, bott i bil och på hostels. Men nu äntligen har jag hittat ett ställe som passar mig. Jag befinner mig i Filippinerna, i kuststaden El Nido. Det är den absolut vackraste platsen jag någonsin besökt.

Tanken är att köpa en liten bostad med en trädgård, så att jag kan öppna ett café. Jag tänkte ta hit konceptet fika, vilket är det enda jag saknar från Sverige. Jag vet fortfarande inte vad som ska hända i framtiden, men just nu är jag så harmonisk. Det är det jag värdesätter just nu.

 

/Sara