10 anledningar till att någon gång bo utomlands

Att resa utomlands några månader och att verkligen bosätta sig permanent är verkligen stor skillnad. Det kan också göra att din reslust stiger till taket när du väl har gett din in på spåret att lämna Sverige även om rötterna finns här. Det kommer också att ge dig en otroligt stor livserfarenhet och är en livsavgörande upplevelse. Som sagt är det stor skillnad på att bara spendera några dagar eller veckor utomlands till att verkligen bo utanför Sveriges gränser. Här nedan listar vi tio riktigt bra anledningar till att någon gång göra detta.

 

  1. Materiella saker kommer att betyda betydligt mindre i ditt liv och du kommer att värdera upplevelser otroligt mycket högre. Det är minnena som du kommer att bära med dig för resten av ditt liv, inte de materiella saker som i stunden har gjort dig glad.
  2. Du kommer att lära dig leva i nuet och sluta vänta på att saker ska hända. Det är ingen idé att skjuta upp eller vänta med att göra saker ”sen” det är här och nu som är viktigt.
  3. Att bo utomlands kommer göra att du lär dig att slappna av. Du kommer inte att känna dig pressad hela tiden och dessutom kommer du att se nya platser hela tiden. Du kommer att lära dig nya saker i ditt nya hem utan att behöva flytta runt.
  4. Du kommer att blomstra genom att göra saker som du aldrig trodde att du skulle våga göra. Att kliva ut från sin comfortzoone gör att man utvecklas som människa och person genom att våga möta de utmaningar som livet erbjuder.
  5. Du kommer att känna dig mer bekväm och hemma på nya platser, det kommer inte att kännas lika läskigt att lämna sitt hem.
  6. Att samla på sig nya intryck från olika platser kommer att göra dig mer kreativ och stimulera ditt sinne. Nya erfarenheter hjälper också till att tänka utanför boxen.
  7. Du kommer förmodligen inse att det är okej att inte veta var i livet som du befinner dig eller vad du göra med ditt liv just nu. Det blir okej att inte veta och därför uppskatta det som faktiskt sker här och nu.
  8. Du kommer att bli bra på att skaffa nya vänner då du nu tvingas till detta. Resenärer och de som är nya i en stad har helt plötsligt massor av saker gemensamt.
  9. Självförtroendet kommer garanterat att skjuta i höjden i takt med att du vågar kliva utanför boxen.
  10. Slutligen, du kommer alltid ha en intressant historia att berätta eftersom du har upplevt så mycket.